Tweede Week: Instagram fotoshoot!

Vragen? neem contact met ons op!

Instagram fotoshoot! 

Nadat wij afgelopen week Instagram ingericht hadden, zijn we tegelijkertijd begonnen ons concept visueel uit te werken. Daarom was het deze week tijd voor een Instagram fotoshoot!

Op Instagram is de overzichtspagina ingedeeld in drie kolommen

Als er dus drie visueel op elkaar aansluitende foto’s gepost worden vormen deze samen één grote afbeelding. Hier willen wij gebruik van maken om ons overzicht een unieke uitstraling te geven. Wij maken foto’s op de mooie bank die op de gang staat. 

Er gaat telkens één persoon aan de linkerkant, één persoon in het midden en één persoon aan de rechterkant van de bank zitten. Hierdoor ontstaan drie verschillende scènes (links, midden, rechts) op dezelfde bank. Op elke afbeelding zijn ook verschillende attributen te zien. Denk hierbij aan iemand die achter de laptop zit, een wereldkaart bekijkt of koffie drinkt.

Op die manier creëren wij een groot aantal stockfoto’s van verschillende situaties en posities met één en dezelfde achtergrond. En alle kunnen door middel van die bank met elkaar gecombineerd worden.:

Uiteindelijk kunnen wij per bericht een geschikte afbeeldingen kiezen die het beste past bij de boodschap.

Ideeën:

In eerste instantie hebben wij rond de 50 “alledaagse” situaties bedacht. Dit zijn hele simpele, voor de hand liggende situaties zoals: 

  • Krant lezen 
  • Koffie drinken uit een koffiebeker
  • Werken op de computer

Dit zijn algemene foto’s die je bij vrijwel iedere boodschap in kunt zetten. 

Maar ook scènes zoals: 

  • Vraagteken omhoog houden
  • Iets met een pen in de lucht schrijven
  • Verschillende gezichtsuitdrukkingen

Deze zijn handig om een duidelijke boodschap te visualiseren. Ook zijn dit soort foto’s handig om teksten of andere elementen met Photoshop toe te voegen om de foto aan de boodschap aan te passen.

Daarnaast fotograferen wij ook gedetailleerde situaties zoals: 

  • Gaming materiaal om een persoon heen draperen
  • Planten water geven
  • Kookspullen/ koken 

Dit zijn afbeeldingen die een boodschap duidelijk weergeven. Hierbij zijn grappige “openingszinnetjes” te bedenken waardoor Instagram volgers geprikkeld worden om je boodschap te lezen. Een afbeelding waarbij een persoon met veel gaming materiaal om zich heen op de bank zit is al niet alledaags. Maar met een tekst “Game on! daag ons uit!” creëren wij direct een boeiende binnenkomer. 

Dag van de fotoshoot

Voor alle ideeën hebben wij tassen vol materiaal verzameld om alles zo snel mogelijk op locatie te kunnen fotograferen. Dit hebben wij dan op een donderdag in ongeveer 4 uur gerealiseerd. De camera stond hierbij steeds op dezelfde positie zodat de foto’s goed op elkaar aansluiten en het makkelijker is om deze achteraf te kunnen bewerken. 

De dag daarna:

Op vrijdag hebben wij direct uit alle foto’s de meest geschikte gekozen en met Photoshop bewerkt. Uiteindelijk ontstond een verzameling van 68 foto’s die 32 situaties visualiseren. Uiteindelijk is er ook voor gekozen om drie afbeeldingen op de website te gebruiken. Zo ontstaat een unanieme uitstraling die de website en Instagram verbindt.

Conclusie

Na twee weken is er eindelijk een visueel concept voor onze Instagram pagina. Het voldoet ook aan alle eisen die in week één geformuleerd werden: Het is persoonlijk maar kan ook voor informatieve doeleinden gebruikt worden. Foto’s hebben een unanieme uitstraling en sluiten op elkaar aan zonder dat de enkele afbeelding zijn betekenis verliest. Daarnaast zijn drie afbeeldingen op de website terug te vinden waardoor er een verband tussen de website en het Instagram account ontstaat.

Dear Awwwesome,

Mijn naam is

en ik werk voor het bedrijf

Ik zou graag in contact met Awwwesome willen komen voor het volgende project

je kunt mij benaderen via 

of via

x

Become Awwwesome!

Wij houden van nieuwe Uitdagingen! Uw hoeft alleen maar je naam en je e-mail adres achter te laten en wij nemen zo snel mogelijk (binnen 24 uur) contact met u op.

x

Become Awwwesome!

Wij houden van nieuwe uitdagingen! Wilt uw regelmatig gebruik maken van onze hoogwaardige oplossingen? Wij hebben alleen uw naam en e-mail adres nodig! Wij nemen zo snel mogelijk (binnen 24 uur) contact met u op.

x

Vragen mag altijd!

En geen vraag blijft onbeantwoord. Stel je vraag en wij gaan zo snel mogelijk (binnen 24 uur) reageren: