A Bike with a wordpress logo insteat of wheels

5 redenen om WordPress te gebruiken

vragen? neem contact met ons op

Waarom kies je voor WordPress?

De markt voor Content Managment Systemen zoals WordPress is groot en ieder systeem heeft zijn voor- en nadelen. In dit blog gaan wij uitlichten wat de voordelen van WordPress zijn.

WordPress is gratis

WordPress is een Content Managment System(CMS) dat iedereen gratis mag gebruiken. Als je een website bij een WordPress web ontwikkelaar laat maken, betaal je niet voor het systeem, maar voor het ontwikkelen van een template of andere onderdelen die niet standaard door WordPress geleverd worden. Je kunt het vergelijken met een Smartphone: Je betaalt voor het toestel en voor sommige APPs, maar het bedrijfssysteem zoals Android of IOS is gratis. 

WordPress is het meest gebruikte CMS

Meer dan 34% van alle websites met CMS zijn met WordPress ontwikkeld (https://w3techs.com/technologies/overview/content_management/all). Dit zijn ongeveer 75.000.000 websites. Hierdoor kun je ervan uitgaan, dat met WordPress vrijwel alle wensen voor je website vervult kunnen worden. Kortom: Doordat WordPress marktleider is, loopt WordPress vooruit en kan er vrijwel alles binnen WordPress ontwikkeld worden.

WordPress is veilig

Ook al is WordPress het meest gebruikte CMS, toch zijn er in verhouding minder veiligheidslekken dan bij andere systemen. De reden hiervoor is simpel: WordPress wordt met het oog op veiligheid ontwikkeld en continu geüpdated. Hierdoor worden met grote regelmaat veiligheidsproblemen opgelost.

Er volgen nu een aantal belangrijke tips waarmee je je eigen WordPress website veilig kunt houden:

  1. Gebruik niet de standaard WordPress gebruikersnaam: Vroeger was de gebruikersnaam standaard “Admin”. Veel gebruikers veranderen deze niet. Dit maakt het voor hackers makkelijk om met de gebruikersnaam “Admin” in combinatie met veel gebruikte wachtwoorden succesvol binnen te dringen.
  2. Gebruik zo min mogelijk plugins: Iedere plugin kan een veiligheidsrisico zijn. Ook hier geldt: Hoe groter het gebruik van plugins, hoe vaker je het doelwit wordt van derden die proberen je website te hacken. 
  3. Update je WordPress versie en je plugins regelmatig: WordPress wordt continu verbeterd en er worden ook steeds veiligheidsupdates doorgevoerd. Hoe ouder je WordPress versie is, des te makkelijker te hacken. 
  4. Verander de “wp_” prefix in het wp-config.php bestand voordat je WordPress gaat installeren: op deze manier hebben database tabellen niet de standaard benaming. Deze zijn hierdoor minder gevoelig voor bijvoorbeeld sql injection.

Bovenstaande maatregelen halen de meest gemaakte veiligheidsproblemen uit je website en je bent minder gevoelig voor aanvallen door derden. 

WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress heeft een intuïtieve interface. Het hoofdmenu is overzichtelijk. Ook is het maken en beheren van posts, pagina’s of andere paginatypes eenvoudig en met de komst van de Gutenberg editor ook variabeler dan ooit. 

Plugins kunnen alleen op bepaalde plekken binnen de WordPress omgeving content plaatsen. Hierdoor wordt WordPress geen onoverzichtelijk “zooitje” zolang je maar voor professioneel ontwikkelde plugins kiest. 

Zoekmachines houden van WordPress

De broncode van WordPress is SEO vriendelijk geprogrammeerd. Hierdoor is het mogelijk dat Google je pagina’s redelijk eenvoudig herkend. Iedere pagina kan een eigen meta title, meta beschrijving en meta afbeelding hebben. Ook worden URLs op een leesbare manier samengesteld. WordPress richt je website dus al SEO vriendelijk in. Dit kun je door gebruik van plugins nog geavanceerder instellen.

Conclusie

WordPress is in de meeste gevallen de optimale oplossing voor jouw web presentatie. Je kunt er gratis gebruik van maken en met plugins aan je wensen aanpassen. Ook professionele web ontwikkelaars maken gebruik van WordPress. Hier kun je altijd ondersteuning vinden voor het bouwen van specifieke onderdelen of bij het ontwikkelen van een gehele web presentatie. 

Ben je geïnteresseerd in een WordPress webpresentatie of heb je ondersteuning nodig? Neem dan contact met ons op!

Dear Awwwesome,

Mijn naam is

en ik werk voor het bedrijf

Ik zou graag in contact met Awwwesome willen komen voor het volgende project

je kunt mij benaderen via 

of via

x

Become Awwwesome!

Wij houden van nieuwe Uitdagingen! Uw hoeft alleen maar je naam en je e-mail adres achter te laten en wij nemen zo snel mogelijk (binnen 24 uur) contact met u op.

x

Become Awwwesome!

Wij houden van nieuwe uitdagingen! Wilt uw regelmatig gebruik maken van onze hoogwaardige oplossingen? Wij hebben alleen uw naam en e-mail adres nodig! Wij nemen zo snel mogelijk (binnen 24 uur) contact met u op.

x

Vragen mag altijd!

En geen vraag blijft onbeantwoord. Stel je vraag en wij gaan zo snel mogelijk (binnen 24 uur) reageren: